Kreta bezienswaardigheden
Op Kreta zijn vele bezienswaardigheden die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Als je op vakantie in kreta bent is het zonde om niet iets van de cultuur en geschiedenis van het eiland te beleven. Op deze pagina kun je alvast kennis opdoen en bepalen welke bezienswaardigheden op Kreta passen bij jouw vakantie. Of kijk eens bij de appartement Kreta aanbiedingen.

Chania
Op 15 kilometer afstand van Chania in de richting van het Oosten vind je de overblijfselen van de stad Aptara. Deze stad was zeer belangrijk in de 3e eeuw voor Christus en had veel macht. De stad lag boven de Souda-baai en heeft een indrukwekkend uitzicht op de witte bergen. Er zijn nog prachtige muren, warm waterbronnen, reservoires en brede stadsmuren te bezichtigen. Als je een bezoek brengt aan Aptara is het zeker een aanrader om meteen de witte bergen van dichtbij te gaan bekijken. De witte bergen worden Lefka Ori genoemd. Wat u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf op Kreta is de Samaria kloof. Deze kloof is 17.5 kilometer lang. Er zijn veel diersoorten te bewonderen. Als je besluit om de tocht door de Samaria kloof aan te gaan neem dan wel goede wandelschoenen mee. De tocht duurt gemiddeld 5 á 8 uur. Onderweg vind je geen drink- of eetgelegenheden dus het is aan te raden om zelf wat mee te brengen.

Als je toch in Chania wilt blijven zie je in de haven al de mooie Venetiaanse vuurtoren die nog steeds dienst doet. Er is ook een Turkse moskee te vinden en een scheepsvaartmuseum. In het centrum ligt het archeologische museum van Chania.

Heraklion
De bezienswaardigheden op Kreta zullen je versteld doen staan van de Griekse cultuur en geschiedenis. In de omgeving van Heraklion vind je een paleis genaamd Knossos. Op deze pagina van Kreta bezienswaardigheden mag zeker het archeologische museum van Heraklion niet ontbreken. Dit museum is het belangrijkste van heel Griekenland. Wat ook zeker een bezoek waard is is het stadje Matala. Dit ligt alleen wel op 65 kilometer van Heraklion af maar zal je zeker verbazen. Dit plaatsje is beroemd vanwege haar krijtrotsen die door de natuur talloze gaten (ook wel grafkamers genoemd) hebben gevormd. In het plaatsje zelf ligt een prachtige baai waar je kunt genieten van de zonsondergang.

Rythymnon
In Rythymnon zijn ook enkele bezienswaardigheden zeker de moeite waard. Het archeologische museum toont interessante vondsten door de tijd heen en geeft een goed beeld van het Rythymnon in het verleden. Fortezza is ook een aanrader. Dit oude plaatsje heeft nog vestigingsmuren uit de 16e eeuw met overblijfselen van huizen en moskeën. U kunt ook meteen een bezoek brengen aan een voorstelling in het theater tijdens het hoogseizoen.

Chersonnissos
De plaats Chersonnissos mag ook zeker niet uit de pagina van bezienswaardigheden Kreta ontbreken. Ten eerst is het zeker de moeite waard om Star Beach te bezoeken. Vooral voor de jeugd is het the place to be. Er zijn vele glijbanen, watersport activiteiten, bungy jumpen, schumparty’s en eet/drink gelegenheden. Als u liever nog meer glijbanen ziet dan is een bezoek aan Acquaplus waterpark een goed idee. Dit park biedt vele verschillende glijbanen en zwembaden en wordt door bezoekers altijd hoog gewaardeerd. In Chersonnissos vind je ook vele clubs, bars en discotheken waar je kunt dansen of een drankje drinken met vrienden.

Kreta Samaria kloof Kreta matala