Weersvoorspelling Kreta

Je kunt hier meer informatie over het weer in Kreta vinden. Of kijk eens bij de appartement Kreta aanbiedingen.

Het Griekse eiland Kreta ligt in de Middenlandse zee vlakbij het continent Afrika. Het eiland heeft een Mediterraan klimaat wat inhoudt dat de zomers warm en droog zijn en de winters nat maar nog steeds redelijk qua temperatuur. Je kunt het beste naar Kreta reizen in de maanden april t/m oktober. Meestal voelt de zee nog wel fris aan in april. In oktober daarintegen is de zee nog zeer aangenaam van temperatuur. Kreta heeft ook te maken met een koele zeewind die uit het noorden komt. Daarom is het verstandig om een vest of trui mee te nemen naar het strand voor in de late avond uurtjes.

Kreta weer
Het weer op Kreta is voor een zomervakantie zeer geschikt. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 32 graden. De Middelandse zee heeft dan een temperatuur van ongeveer 23 graden. Heerlijk om in te zwemmen of om andere watersporten te beoefenen. In de winter is het nog steeds goed te verblijven op Kreta met een temperatuur van gemiddeld 15 graden en de zee meet dan 14 graden.

Het weer op Kreta is op zijn best tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus met elke dag ongeveer 11 uur zon. De weersvoorspelling is in die maanden dan ook bijzonder goed. Jaarlijks schijnt de zon 2760 uren op Kreta. De weersvooruitzichten zijn ook voor 2014 zeer positief.

In de zomermaanden valt er geen neerslag op Kreta. In de maanden december en januari is dit wel het geval en regent het gemiddeld 15 dagen. Het eiland Kreta kent ook sneeuw wat in de wintermaanden valt op de bergen.

Weersverwachting Griekenland